Τρίτη, Απριλίου 10, 2007

Φλου κατασταση..



Και φλου ζωη.
Γυρμενος στο γραφειο του εκανε πως διαβαζε τις Κυριακατικες εφημεριδες του.
Του αρεσε να περναει ετσι τις Κυριακες μεχρι αργα το απογευμα..
Πολλες εφημερικες με πολλα εντυπα!
Με λαχταρα τα ξεφυλλιζε.
Ομως σημερα ειχε αλλου το μυαλο του.
Υποτιθεται οτι καποια του ειχε παρει τα μυαλα..και λεω "υποτιθεται" γιατι δεν θυμαται ποτε να σκεφτηκε καποια για πανω απο δυο μερες.Φλου κατασταση.
Μπορει σημερα να τρελενεται για καποια που αυριο με δυσκολια θα θυμαται το ονομα της.
Κι ισως σε μια εβδομαδα απο τωρα να την αναζητησει ξανα..γιατι οχι?
Οι γκομενες τον εχουν μαθει.Κι ισως γι'αυτο να μη του φορτωνονται πολυ.
Τον γουσταρουν ομως!Αυτη η αβεβαιοτητα ωρες ωρες ειναι συγκινητικη.Γενναει παθη!
Ο ιδιος γουσταρε να μπλεκει με γυναικες παραξενες,περιεργες.Οχι με τιποτα μυξοπαρθενες που κολλανε σαν βδελα.Ηθελε τον χωρο του!Παει και τελιωσε..!
Μια καποτε του ειχε πει "εσυ εισαι πολυ φλου παιδι μου".
Γουσταρε αυτη την ετικετα.Τον βολευε κιολας-μη νομιζεις.
Τωρα το λεει μονος του πια "εγω ειμαι φλου" και ξεμπερδευει..Η γκομενα τα παιρνει τα χαμπαρια της και δεν βασιζεται πολυ.
Αυτη ομως εχει κατι το διαφορετικο!Σκοτεινη προσωπικοτητα!Σαλευει η καρδια του οταν την σκεφτεται αλλα δεν της το εδειξε ποτε!Κι αμα την πατησει για τα καλα?Παει το "φλου".
Οποτε τηλεφωνουσε εκανε τον αδιαφορο..κι εκεινη τα ιδια βεβαια.Μοιαζαν πολυ οι χαρακτηρες τους κι αυτο ηταν που τον χαλαγε.
Εμεινε να την γουσταρει απλα..και ποτε ποτε να την πηδαει χωρις συναισθημα και τρυφερα λογια."Αυτα ειναι για τα νιανιαρα" ελεγε οταν εδεινε ενα φιλι αδιαφορο την ωρα που σηκονοταν να φυγει.Ουτε κουβεντα να κοιμηθει μαζι της!
Μονο εμενε κατω απο το σπιτι της χωρις να το ξερει εκεινη φυσικα,μεχρι να κλεισει το φως του δωματιου της.Οταν ανεβαινε στην μηχανη του για να φυγει γελαγε με τον εαυτο του για τον μαζοχισμο που τον διακρινει..
Τον επιανε ο φοβος μη τυχον και τον ανακαλυψει..
Γυριζε σπιτι και εγραφε παντου σε χαρτακια οτι ειναι φλου και τα κολλουσε στον τοιχο..
Η γκομενα εμεινε εγκυος απ τον Φλου κι εκεινος δεν το παραδεχτηκε ποτε οτι το παιδι ειναι δικο του.
Γεννησε και το αφησε σε ενα ορφανοτροφειο.
Και τωρα "φλου" προσπαθει να επιβιωσει.
Οχι οτι νοιαζει κανεναν..ετσι κι αλλιως αυτοι ηταν ΦΛΟΥ!

30 σχόλια:

ονειροπόλος πάνθηρ... είπε...

Ξέρω έναν άνθρωπο που έχει περάσει τη ζωή του κάπως έτσι....μόνο που στο "τελευταίο μέρος του έργου"...ανέλαβε τις ευθύνες του ως μπαμπάς....
...πάντως δεν είναι απλή η ζωή ενός τέτοιου άντρα γιατί.....ναι μεν γνωρίζει γυναίκες που τον γουστάρουν για "την φάση του", αλλά αυτό είναι για ελάχιστο χρόνο....σύντομα ξυπνάει ο "σατανάς της γυναίκας" που λέει...."ναι...μ'αρέσεις όπως είσαι...easy rider και εραστής και ανεξάρτητος κλπ.... ΑΛΛΑ τώρα που γνώρισες ΕΜΕΝΑ ήρθε ο καιρός να αλλάξεις"....και εκεί συνήθως γίνεται της πουτανάρας το κάγκελον....ως γνωστόν..."!!!
;-))))

Αλητισσα είπε...

Σωστη η αποψη του Πανθηρα..
Καλο να εισαι φλου αλλα να παιρνεις και τις σωστες προφυλαξεις..
Ωραια ιστορια..

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπάμπης ο Φλου... Δεν πολυγουστάρω τέτοιους τύπους, παραείναι παρτάκηδες.. Μα σ' αυτόν, αυτός ο υπολανθάνων "μαζοχισμός" αποτελεί ελπιδοφόρα λεπτομέρεια.. Πλάκα έχει να το παίζεις ανεξάρτητος, μα είναι κάτι σαν την εφηβική επανάσταση, κάποτε πρέπει να δώσει τη θέση της σε κάτι πιο δημιουργικό. ;) Καλή Άνοιξη

Ανώνυμος είπε...

ηταν ωραιος ο μπαμπης ο φλου!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο άντρας είναι γεννημένος μόνο για φλου καταστάσεις!
Αλλά η κοινωνία με το που γεννιέται αρχίζει να του κάνει ενέσεις υπευθυνότητας!
Κι όποιος αντέξει...

Η βασική ευθύνη ανήκει στη γυναίκα! Αυτή επιλέγει τον πατέρα του παιδιού της κι αυτή οφείλει να πρωτοστατεί σε μέτρα προφύλαξης ή ... αποφυγής!
Δυστυχώς αυτό επιβάλει η φύση...
(οι απόψεις αυτές είναι συζητήσιμες...)

candy's τετραδιάκι είπε...

Πανθηρα ναι..αλλα συνηθως οι πραγματικα φλου τυποι επαναστατουν νομιζω..ε? :)

Aλλητακο δεν ξερω αν τελικα οι ιδιοι μπορουν να προφυλαχτουν.Μαλλον θα ηθελαν κατι για να προφυλαξουν τον εαυτο τους.
Ποιος ξερει..

Sad..κι ομως υπαρχουν αρκετοι.
Original "φλου" ομως νομιζω οτι ειναι λιγοι..

Βασιλη μου..πραγματι!Τραγουδιστος ε?:)


Aσκαρδαμυκτακο συμφωνω αλλα οχι με ολα:)
Ξερεις με τι δεν συμφωνω ε? :)

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Συνήθως κάποιοι-ες τέτοιοι-ες άνετοι-ες και φλου, στο τέλος την πατάνε και δεν ξεκολλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρισα κάποτε έναν τέτοιο τύπο , τόσο φλου που παράτησε γυναίκα και παιδιά...καλά που η γυναίκα ήταν υπεύθυνη και τα παιδιά δεν βρέθηκαν στους δρόμους...ούτε που ενδιαφέρθηκε ποτέ παρα μόνο οταν έγιναν μεγάλα και αυτός άρχισε να γερνάει...αυτοί οι τύποι είναι ανεύθυνα ρεμάλια και άντε αν δεν δημιουργούν υποχρεώσεις καλα κάνουν αλλά οταν υπάρχουν παιδιά..?

Shades είπε...

Φλου καταστάσεις υπάρχουν και στα δυο φύλα δεν είναι μόνο αντρικό προνόμιο.
Όπως υπάρχουν άντρες που δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους υπάρχουν και γυναίκες που κάνουν παιδιά και μεγαλώνουν ουσιαστικά μόνα τους ή σε κάποια ιδρύματα, η προφύλαξη που αναφέρθηκε πιστεύω ότι είναι υποχρέωση και του άντρα και της γυναίκας, ειδικά σε φλου σχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Φλού! Χμμμ... Τουλάχιστον αυτός το γνώριζε, το παραδεχόταν! Σήμερα όλοι λίγο πολύ φλου είμαστε, άντρες, γυναίκες. Φλου άνθρωποι, φλου καταστάσεις, φλου σχέσεις. Οι ευθύνες μας τρομάζουν, το συναισθηματικό δέσιμο μας τρομάζει. Είμαστε όλοι για την πάρτη μας. Απλά κάποιοι πιο λίγο, άλλοι πιο πολύ κι άλλοι πάρα πολύ όπως ο ήρωας σου.
Ήξερα κάποτε μια κοπέλα έτσι, γνώρισε κι αυτή ένα αγόρι έτσι και ξαφνικά... έπαψαν και οι 2 να είναι φλου. Ερωτεύτηκαν και μέχρι σήμερα ζούνε ευτυχισμένοι!
Δε πρέπει να φοράμε ταμπέλες! Είμαστε όλοι πολυδιάστατοι, απλά κάποιες φορές ένα από τα χαρακτηριστικά μας βγαίνει πιο έντονα προς τα έξω. Δε μπορείς όμως ποτέ να ξέρεις πότε ένα άλλο σου χαρακτηριστικό θα καπελώσει το προηγούμενο!
Καλημέρα Candy μου! :***

afterhours είπε...

Αρκετοί φίλοι μου είναι σε αυτή τη κατάσταση ή περίπου αυτή.Δε θέλουν πολλά μπερδέματα με γυναίκες.Νομίζω όμως ότι η κοινωνία μας pusharει προς τα εκεί.Όπως & να το κάνουμε το τραγουδάκι που λέει "Θα ζήσω ελεύθερο πουλί....." έχει κάποια βάση.

BK είπε...

Ψόφιος κοριός ο Μπάμπης ο Φλου... αν "φλου" σημαίνει να αντιμετωπίζουμε χαλαρά και χωρίς άγχος ό,τι συμβαίνει γύρω μας, τότε είμαστε όλοι φλου είτε το θέλουμε είτε όχι. Γιατι αν δεν είμασταν θα έπρεπε να είχαμε αρπάξει βρεγμένη σανίδα προ πολλού και να κυνηγάμε κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

Εχω παράδειγμα κοπέλας στα 20 μετά απο 3μηνη σχέση παντρέυτηκε ελληνοαμερικάνο ευκατάστατο πήγε Αμέρικα γέννησε ενα κοριτσάκι και στο μήνα χώρισε.Εβαλε τους καλύτερους δικηγόρους για να πάρει το παιδί, το έφερε Ελλάδα γύρισε στο πατρικό της και με τα 2000 διατροφή για τη μικρή ζεί τη ζωή της, δεν δουλεύει, ταξιδεύει και αλλάζει γκόμενους ανα 2μηνο.Η 12χρονη κόρη της φωνάζει τη γιαγιά μαμά αλλά τον παππού παππού καθότι τον πατέρα της τον βλέπει μια βδομάδα το μήνα.
Να βλέπεις τη ζωή φλού φτάνει να μην επηρεάζεις και τις ζωές άλλων τότε είσαι μαλάκας όχι φλού.

Αγγελική Στ. είπε...

Φλου αν θες μπορείς να είσαι, αλλά να αναλάβεις και κάποιες ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Και το φλου έχει τα όριά του!! Και συμφωνώ ότι αυτό ισχύει και για άντρες και για γυναίκες..

Κώστας είπε...

Άποψη μου είναι οτι είναι πολυ εύκολο να αποποιείσαι τις όποιες ευθύνες σου, από μια σχέση σου ή οτιδήποτε άλλο. Δύσκολο είναι να τις αναλάβεις. Είναι πολυ εύκολο να δηλώσεις "φλου" ή και τρελός και να κερδίσεις έτσι "άφεση αμαρτιών". Δεν είναι "μαγκιά" να δηλώσεις φλου και να καβαλήσεις τη μηχανη και να φύγεις (απλά δειλία θα το λεγα...), μαγκιά είναι να είσαι εκεί, στις ευθύνες σου. Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουν οι περισσότεροι..

elena είπε...

το ¨"φλου" ειναι ωραιο μεχρι εκει που σε βολευει, οταν γινεται εμμονη φερνει δυστυχια...

soulmates είπε...

xronia polla glukia mou candy!
ta flou einai kati san to paraflou pou vazoume sto psugeio gia na mhn anevazei 8ermokrasia. :))

candy's τετραδιάκι είπε...

Πριγκιπα δεν ξεκολλανε αλλα...δεν ειναι μονο στο ερωτικο θεμα.

Τρελοφαντασμενη μου..αυτο που λες το ακουω καθημερινα..και δεν εχει να κανει με τον "δικο μου" Φλου.

Νταρκουλι συμφωνω μαζι σου..αλλωστε στην ιστορια αναφερεται οτι και η γυναικα ηταν το ιδιο" φλου"

Νεμο μου συμφωνω οτι καποτε ισως καποιος αλλαξει.Ειναι ομως και καπιοι αλλοι οργισμενοι ΦΛΟΥ τυποι που δεν γουσταρουν να αλαξουν.Τωρα αμα σου πω οτι εγω τους συμπαθω θα με παρεις με τις πετρες? ;)))

Afrer..καλωσηρθες και παλι.Ας μη το ισοπεδωνουμε ολα..δεν μπορει να ειναι ολοι ετσι.Υπαρχουν πολλοι με τον αντιθετο χαρακτηρα ακριβως.
Μεταξυ μας τωρα..εγω δεν εχω γνωρισει πολλους σαν τον τυπο που περιγραφω.

Τοιχοριχε..ειναι κι αυτο μια αποψη :)
Λιγακι πιο light.

Μαρακι μια χαρα οι τρελοαμερικανα ε? :) χεχεχεχε

Sunshine καλημερα :)

Eλενα..τι εμμονη βρε Ελενα?Αμα εισαι..εισαι!Δεν το παιζεις.
Αν ειναι να το παιξεις καποια στιγμη θα βγαλεις και τον αληθινο σου χαρακτηρα δεν μπορει..!

Κωστα παλι θα πω οτι δεν ειναι προσποιητο..Δεν μπορει μια ζωη να προσποιησε.

Χρονια πολλα και σε σενα soylmates:)

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα! Δε θα σε πάρω με τις πέτρες γιατί δε με παίρνει σε αυτό το ζήτημα! Έχω μια μαζοχιστική εντελώς τάση να μου αρέσουν τέτοιοι τύποι! Άβυσσος τελικά η ψυχή των γυναικών! Χαχαχα
Μμμμάκια!

Κώστας είπε...

candy, γράφω αποποιείσαι και όχι προσποιείσαι (πως μλέξαμε με ορθογραφικά περιπλοκες λέξεις;) και φυσικά αναφέρομαι στον Φλου :)

candy's τετραδιάκι είπε...

Το ειδα Κωστα :)
To δικο σου το "αποποιείσαι" δεν εχει σχεση με το δικο μου το "προσποιησε".
Ειδα τι ειχες γραψει :)

Κώστας είπε...

Τότε λοιπόν συμφωνούμε στις απόψεις μας, αλλά μάλλον διαφωνούμε στην ορθογραφία.. :)

candy's τετραδιάκι είπε...

Ναι..νομιζω εν μερη συμφωνουμε :)

Ηλιας....Just me! είπε...

Μια φλου κατάσταση και ένα προμελετημένο φλου αποτέλεσμα. Ωραίος ο Κύριος, πηδάει στο φλου, κάνει παιδί στο φλου, ζει μια ζωή φλου. Αλλά είναι ζωή αυτή? Αυτός ήταν έρμαιο των εμμονών του! Το complex σε όλο του το μεγαλείο... Candy μου ελπίζω να μην είνια αληθινή ιστορία αυτό, αν και μετά από τόσα comments που διάβασα, δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση εάν είναι και αληθινή.

candy's τετραδιάκι είπε...

Γιατι να μην ειναι βρε Ηλια?
Τι το περιεργο και το διαφορετικο βλεπεις?

:)

γιωργος είπε...

Φλου

candy's τετραδιάκι είπε...

Εντελως.

Ηλιας....Just me! είπε...

Μάλλον έχεις δίκιο Candy... Αυτό το φλου όντως δεν είναι το περιέργο πλέον. Γιατί φαίνεται να έχουμε κολλήσει στη νοοτροπία των hyppies! Πραγματικά ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούν να είναι στην κοσμάρα τους γιατί είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι και δεν χαμπαριάζουν, σε συγκιρση με αλλους που είναι αγχώδεις. Μέχρι του σημείου όμως όπου η φλου ζωή τους δεν μετατρέπεται σε "εγκληματική ενέργεια" για κάποιους άλλους. Τι φταίει τώρα το παιδάκι του που βρίσκεται μέσα στο ορφανοτροφείο ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει και την μητέρα και τον πατέρα του;

candy's τετραδιάκι είπε...

Mαλλον αυτο το τελευταιο με το παιδι δεν θα επρεπε να το γραψω.Επρεπε να εστιασω αλλου το ενδιαφερον..γιατι οταν ειχα στο μυαλο μου τον Φλου δεν ηταν αυτο το ενδιαφερον στην ιστορια...
Τεσπαν...
Ισως ξαναγραψω για κεινον.

Despina είπε...

Θέλω πολύ,να είμαι από μια μεριά, όταν ένας τέτοιος "φλου" άντρας, βρίσκει τον "μάστορά" του και ξεχνάει ποιος είναι.